Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hovrätten gick på tingsrättens linje

Annons

LEKSAND. För två år sedan dömdes en man i 45-årsåldern till två månaders fängelse för olaga hot. Han hotade i en Leksandsby en 20 år yngre man med yxa och gjorde uttalanden om misshandel. 45-åringen överklagade tingsrättens dom till Svea Hovrätt vars dom i torsdags var helt i linje med tingsrättens. Mannen blir dessutom ålagd att betala 5 000 kronor i skadestånd.


Leksandsbron stängs
LEKSAND. Leksandsbron kommer att stängas av för motortrafik på grund av reparation. Detta gäller mellan den 25 september klockan 07.00 till den 26 september klockan 07.00. Avstängningen gäller dock inte för bussar i linjetrafik samt utryckningsfordon.

Syn av förbjuden

motorbana

LEKSAND. Byggnadsnämnden gjorde på torsdagen syn av motocrossbanan i Insjön. Någon färdigbehandlad bygglovsansökan ligger inte klar. Grannar har klagat på crossåkandet i området. Ingen lätt fråga, menar byggnadsnämndens ordförande Christer Lundman. Utan bygglov och med tanke på miljöaspekterna så är crossåkandet förbjudet i dagsläget. Det är svårt att förbjuda något som redan är förbjudet, fortsätter Lundman. Därmed står det klart att ungdomarna bör lugna ned sig med sin åkning. Processen har sin gång till s eventuellt ett annat alternativ till crossbana har utretts.

Områdes-

bestämmelser

LEKSAND. Områdesbestämmelserna för Romma, Tibble, Berg och Hälla är klara för behandling i fullmäktige. Under utställningstiden har inga synpunkter inkommit. Bestämmelserna tycks därför vara väl förankrade i byarna. Områdesbestämmelserna för Ullvi är redan klara och på sikt ska bestämmelserna för Rönnäs byar göras om.

Gudrun och Gunnar ett vinnande par

LEKSAND. 26 deltagare spelade partävlingen med ett medel på 120 poäng. 1) Gudrun Samuelsson/ Gunnar Goop 156 poäng 2) Erik Dufva/ Sven Erik Rehn 137 3) Dorothy Tägt/ Lars Kjellersson 133 4-6) Rogert Deivall/ Harry Lundkvist, Börje Erkers/ Göte Hagberg, Benkt- Åke Sandberg/ Inge Gunnarsson 132.

Bygga

smålägenheter

LEKSAND. Byggnadsnämnden har antagit det enkla planförfarandet gällande gamla skolkontoret. Det innebär att planeringen för byggnation av studentlägenheter kan komma igång så småningom.

Mer läsning

Annons