Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellfrågan upprör

Annons

-Jag kan inte förstå hur folkvalda fullmäktigeledamöter kan sitta och fatta beslut utan att veta vad beslutet innebär. Och det är de borgerliga ledamöterna som inte bryr sig om att få fakta i sak.

Det var på fullmäktigemötet den 8 mars som moderaterna ville fatta beslut om att kommunen skulle gå in som delägare i fastigheten som inrymmer hotellet.

Socialdemokraterna ville att frågan skulle diskuteras djupare än den gjorts i kommunstyrelsen, inför samtliga ledamöter, borgerliga som socialdemokratiska.

- I kommunfullmäktige framkom att även de borgerliga ledamöterna saknade information. Men ändå var de borgerliga ledamöterna beredda att fatta beslut. Detta uttalade Arne Blom (c) och Anders Åkerlund (c) med all tydlighet i talarstolen.

- Att leka eller chansa med olika beslut tycker jag är oförskämt mot invånarna i Rättviks kommun och inte minst mot skattebetalarna, anser Jan Dahlquist.

-Många tycker att skatten är för hög, speciellt de som håller sig på den borgerliga sidan. Då bör man vara mer varsam med skattebetalarnas pengar än vad den borgerliga majoriteten är.

- Vi gjorde det enda som stod i vår makt och använde oss av det enda minoritetsskydd som finns: Återremiss.

-Så nu finns ytterligare lite tid för information och diskussion även för er borgerliga ledamöter. Det är vår skyldighet mot våra invånare och skattebetalare, säger Jan Dahlquist.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons