Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotell har sommaröppet

Annons

- Det är i alla fall en ljusning på situationen som varit katastrofal, säger Malungs turistchef Lars Bälter som ser bristen på ett hotell i centrala Malung som så illa att det kan bli dödsstöten för Malung som riktig centralort om ingenting görs i hotellfrågan det närmaste året.

Under den gångna helgen arrangerades Malungs vårmarknad för 34:e året och det var åtskilliga marknadshandlare och besökare som förklarade att kommer det inte att finnas möjlighet att övernatta i Malung kommer deinte tillbaka.

- Visst, det här är ett mycket allvarligare problem än många tycks tro. Inte minst flera företagare som har kundbesök har inte någonstans att hänvisa sina gäster, säger turistchefen Lars Bälter som hoppas att hotellfrågan får en snar lösning.

- Det bästa vore om det byggdes ett nytt hotell i Malung och som liten ort måste också kommunen engagera sig mera. Vi kan bara titta på grannkommunen Älvdalen som har ett stort väl fungerande hotell där man kan ta emot både turister, konferenser och företagare, säger Lars Bälter.

- Vi kommer att ha öppet minst tre veckor under sommaren, säger Kristoffer Gyllenman som ska vara med och driva hotellet i sommar.

Huruvida Hotell Skinnargården ska vara öppet även under Skinnarspelsveckan kan man i dagsläget inte ge något besked om. Men den möjligheten finns även om det är kort tid. Något beslut har inte tagits i den delen av de som ska driva hotellet under några sommarveckor.

Det här betyder att Skinnarspelsfolket förmodligen kommer att få ett annat boende i år. De har alltid bott på Värdshuset Lugnet men i dagsläget talar det mesta för att de kommer att inkvarteras vid Malungs folkhögskola. Det är i alla fall med det man arbetar i dag från Skinnarspelskommittén.

Men trots att Skinnargården nu kommer att ha öppet under Dansbandsveckan fattas det fortfarande ett stort antal bäddplatser inte minst till personer som ska deltaga i olika arrangemang i Malung under denna vecka.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons