Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotell- alternativ i Malung

Annons

Visst behöver Malung och framför allt ortens företagare ett modernt hotell, men var ska det ligga och vad får det kosta?

Socialdemokraterna genom Kurt Podgorski har föreslagit ombyggnad av Malungshemsfastighet i anslutning till rondellen. De andra partierna har ännu inte torgfört sin åsikt.

Jag har ett annat förslag. I kommunens centrum finns för närvarande Skinnargården, ett hotell som byggdes på 50-talet och som långt in på 90-talet ägdes av Malungs kommun.

Hotellet är i dag ganska nedgånget, men fungerar fortfarande tidvis som rumshotell. Fastigheten är för närvarande till salu, men Malungs kommun är inte intresserad av att förhandla om ett förvärv av fastigheten.

Huruvida Skinnargårdens nuvarande fastighetsägare har resurser att fräscha upp fastigheten exteriört är inte känt, så risken finns att fastigheten kan komma att förbli ett kråkslott i samhällets centrum.

Men givetvis kan fastigheten även fortsättningsvis vara ett acceptabelt rumshotell. Mitt förslag till Malungs kommun är därför: Köp Skinnargårdsfastigheten och bygg om till ett nytt, modernt hotell. Till en lägre kostnad än andra alternativ, samtidigt som en viss potentiell konkurrent undanröjs.

GUNDE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons