Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotas av blockad

Annons

Två av bemanningsföretagets anställda utför bland annat röjningsarbeten i backen och anställningen gäller fram till och med snöläggningssäsongen.

Hotellfackets ombudsman Lars Månsson uppger att bemanningsföretaget inte har något svenskt kollektivavtal för sina anställda och därmed anser Lars Månsson att JobbXtra inte följer de svenska reglerna på arbetsmarknaden.

Gesundabergets vd Göran Hammargren beklagar att skidanläggningen oförskyllt hamnat mitt i stormen. Hans synpunkt är att Gesundaberget blir en liten bricka i ett stort politiskt spel.

- Förra säsongen hade vi ett svenskt bemanningsföretag som utförde röjningar i backen. Det företaget saknade kollektivavtal.

Enligt Göran Hammargren beslutade regeringen i maj att det är fri rörlighet för varor och tjänster utan övergångsregler, som ska gälla inom EU.

- Då den fria rörligheten är själva hörnstenen i EU-samarbetet, kan inte svenska fack diskriminera företag från övriga EU-länder.

Enligt Göran Hammargren har anlitandet av det estniska företaget skett enligt ett normalt anbudsförfarande där Jobb-Xtra hade det bästa budet. Han hänvisar även att i ansökan för gällande MBL förhandling finns ett svenskt bemanningsföretag som godkänts av HRF utan krav på svenskt kollektivavtal.

Göran Hammargren tycker det är allvarligt att det lokala facket agerar i ärendet med ett vetoförfarande fast alla sakförhållanden i ärendet är rätt.

- Det är två anställda det estniska företaget har i Gesunda. Skulle varslet utlösas kan vi kliva över avtalet med Jobb-Extra och anlita annan personal. Konsekvensen är att personalen från Estland förlorar sina jobb.

Lars Månsson, ombudsman på hotellfacket, förstår synpunkten om fri rörlighet av varor och tjänster inom EU, men hänvisar till det så kallade utstationerings- direktoriatet inom EU.

- Där fastslås det att företagen ska följa de villkor som gäller i det land där arbete utförs. I flera av länderna gäller lagstadgade minimilöner. I Sveriges är företag skyldiga att ha kollektivavtal.

- Det är första gången jag stöter på problemet inom hotell- och restaurangverksamhet. Det är vanligare inom byggsektorn.

Lars Månsson uppger att varslet troligen kommer att utlösas under veckan.

- Rent konkret innebär en blockad att vi åker ut till den aktuella platsen och ser till att det arbete som står under konflikt inte utförs, framhåller Lars Månsson.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons