Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade sin familj

Annons

Hotet anmäldes till polisen i Malung som sökte efter mannen utan resultat i de centrala delarna av Malung under onsdagskvällen och natten till torsdagen.

Först vid halv elvatiden på torsdagsförmiddagen greps mannen i sin bostad i en liten by några mil utanför centrala Malung. Malungsbon anhölls, men åklagaren beslutade efter polisförhör att Malungsbon skulle friges. Han är fortfarande misstänkt för olaga hot.

Hotet bestod i att Malungbon uppsökte det hyreshus där hans åldriga moder bor sent, på onsdagskvällen. Men han släpptes inte in eftersom det var sent på kvällen och han var ordentligt berusad. Via sin mobiltelefon har han sedan, enligt polisen och de som tog emot telefonsamtalet, hotat att han bland annat skulle se till att det skulle börja brinna.

Vid polisförhören har Malungsbon medgett att han ringt, men förnekar att han skulle ha hotat med att ställa till en eldsvåda.

Gripandet av Malungsbon blev helt odramatiskt. Efter ett par timmars polisförhör fick han lämna Malungs polisstation.

Utredningen kommer att fortsätta och misstanken om brott kvarstår.

Det är bara en och en halv månad sedan som Malungsbon misstänktes ha misshandlat sin åldriga moder. Den polisutredningen pågår fortfarande men då det gäller den händelsen har mannen förklarat att det handlade om en olycka.

Medan polisen spanade efter mannen i de centrala delarna av Malung på natten hade han tagit en taxi hem till sin bostad.

Polisutredningarna i både fallet med den misstänkta misshandeln för en och en halv månad sedan och det olaga hotet natten till torsdagen kommer att fortsätta. Polisen kommer att hålla ytterligare förhör innan åklagare kommer att ta ställning till om Malungsbon ska åtalas för olaga hot och misshandel.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons