Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade med pistol: "Det var ett skämt"

Annons

38-åringen dömdes till ett år och åtta månaders fängelse för 25 brott.

Bland annat för att ha sprutat tårgas i ansiktet på en butikskontrollant.

Nu överklagas domen. 38-åringen vill bli frikänd på nio av åtalspunkterna.

Den 38-årige Borlängebon dömdes till fängelsestraffet av Falu tingsrätt i maj. Tingsrätten menade att mannen gjort sig skyldig till bland annat två rån, olaga hot, tre fall av sexuellt ofredande och flera fall av narkotikabrott, stöld och olovlig körning.

Ett av rånen skedde den 2 april på Kupolen då mannen misstänktes för snatteri och vid gripandet blev våldsam och sprutade tårgassprej i ansiktet på butikskontrollanten.

38-åringen förnekar händelsen och menar i överklagan att han blev överfallen bakifrån och inte visste att personen ifråga var väktare.

Det andra rånet ska ha skett på en bensinstation där mannen snattade och sedan hotade kassörskan genom att säga att han hade en pistol i fickan. Mannen förnekar att han snattat i butiken och att han hotat kassörskan.

"Hans avsikt med yttrandet i affären var endast att skämta" står det i överklagan.

I de tre fallen av sexuellt ofredande menar mannen, via sin advokat i överklagan, att han inte haft för avsikt att sexuellt ofreda målsägandena.

Mannen vill att hovrätten dömer honom till skyddstillsyn för de övriga åtalspunkterna eller i vart fall sänker fängelsestraffet.

Målet tas upp i Svea hovrätt i början av juli.

KAJSA THORP BACKLUND

Mer läsning

Annons