Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade kvinna med kniv

Annons

Det hela började vid en fest i en källarlokal på Folkets hus i Ludvika den 23 november i fjol.

Målsäganden, som var helt nykter vid tillfället, såg en för henne okänd person hugga en kniv i ett bord.

En kamrat till mannen tog även han upp en kniv för att jämföra sina knivar. Hon bad mannen att ta bort kniven men blev endast tilltalad med att "håll käft".

När hon försökte att ta bort kniven från honom hotade han henne med att sticka kniven i magen och riktade knivens blad mot henne.

Kvinnan blev rädd och gick sedan från platsen för att sedan ringa till polisen.

Han greps, men någon kniv anträffades inte. Enligt målsägaren måste han ha kastat bort denna innan polis anlände.

Den dömde förnekar brottet och säger att han endast haft en liten fällkniv i nyckelknippan. Han brukade använda den för att peta naglarna.

Någon annan större kniv säger han sig inte ha varit i besittning av. Han berättade att han druckit alkohol den aktuella kvällen men minns ändå ganska bra vad som hände.

Ett i annat polisförhör har han uppgivit att han varken kunde erkänna eller förneka brottet. Detta för att han varit allt för berusad för att komma ihåg vad som hänt.

Tingsrätten säger i sin bedömningen att målsägaren lämnat en mycket detaljerad berättelse. Hon har på ett trovärdigt sätt berättat om sina känslor och spontant svarat på frågor i rätten.

Rätten säger att hon inte har något rimligt motiv att tala osanning. Rätten konstaterar att 24-åringen senast januari i år dömdes till två månaders fängelse för övergrepp i rättssak och olovlig körning. En dom som ännu inte verkställts.

Påföljden blev nu ytterligare en månads fängelse samt 500 kronor till brottsofferfonden.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons