Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade företagare kräver besked om Lidl-bygget

Annons

För honom och de övriga företagarna i före detta godsmagasinet är framtiden som ett vitt oskrivet blad. Ovissheten om hur länge verksamheterna kan vara kvar är total.

Ett vakuum har uppstått sedan NLT den 27 maj avslöjade att Europajätten på livsmedel, tyska Lidl, är på väg att etablera sig i centrala Ludvika. Ingen av företagarna vågar göra några satsningar inför hotet att bli utkastade från lokalerna.

- Nu har det gått en och en halv månad och jag har inte hört ett ljud från näringslivsenheten som ju ska vara till stöd och hjälp inte minst för oss småföretagare i kommunen, fortsätter Hellsing bekymrat.

- Det är så underligt att de inte har tagit kontakt med oss. Vår situation är väl om något en näringslivsfråga och vem annars ska vi i så fall tala med?

- Jag kan inte se att det finns någon ytterligare kommunal instans för oss lokala företagare, fortsätter han bekymrat.

Hellsing har, som entreprenör, fullt upp med den dagliga verksamheten. Han och medarbetarna jobbar hårt samtidigt som hotet om vräkning ligger som en våt vante över tillvaron.

- I det läget är det svårt för mig att själv orka driva det här ärendet. Därför önskar jag att vi kunde ha någon form av kommunikation med enheten all den stund vi utför många tjänster även åt kommunen och andra företag som direkt påverkar Ludvika kommun.

- Vi borde faktiskt vara värda att behandlas bättre, tycker Hellsing vars arrendekontrakt med förra ägaren, Jernhusen AB, löper ut i september nästa år.

Lika ovisst är det för Ludvika taxi som sedan länge hyr hela godsexpeditionen.

- Vi har kontrakt fram till den sista december 2004 och om de (Lidl) tänker säga upp oss i förväg lär de i så fall lösa ut oss och det blir dyrt, konstaterar taxichefen Inge Stark.

- Men vi hoppas fortfarande att vi ska slippa flytta. Det här läget är perfekt och vi kommer inte att kunna hitta någon annan plats som är lika bra.

Poståkeriet har, som NLT tidigare omtalat, redan fått besked om vräkning från och med det kommande årsskiftet.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons