Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstmarknad i Snöån

Annons

Redan under gårdagen var det full aktivitet, framförallt i köket där medlemmarna bakade olika sorters matbröd av bland annat råg, samt vetebullar för försäljning.

Tidningens utsände bjöds på ett smakprov av tunnbröd direkt från plåten, och kan konstatera att det smakade alldeles utmärkt.

Vad som från början, för cirka tio år sedan började som en julmarknad flyttades fram en säsong för att bli en återkommande höstmarknad. I år är målsättningen att locka mer folk än tidigare år, som vanligtvis kommer från omkringliggande trakter, exempelvis Ludvika, Smedjebacken, Hagge och Björsjö.

Även säljare från andra orter hyr bord, från vilka de säljer sådant som hem- och träslöjd och så kallad luffarslöjd. I matväg kan besökarna köpa rökt fisk, getost, bröd och korv med mera. Arrangören har även kaffeservering för de sugna. Dessutom finns en demonstration av ullspinning att beskåda.

Byalaget äger den den gamla skolan i byn, så nu hoppas de att det åter blir besök av många trampande fötter i de forna skolsalarna.

TOBIAS HEDSTRÖM (PRAKTIKANT)

Mer läsning

Annons