Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hosjöväg ännu odöpt

Annons

Den lilla vägen det handlar om går från Centralvägen och in i tidigare Karlfors industriområde mellan Vivohallen och Korsnäs Folkets hus. Det är en enskild väg som ägs av doktor Michal Simsa som är verksam i området. Själv kallar han den Hosjöjungfruvägen.

Men det namnet gillar inte grannar som använder vägen till Näs herrgård. Det skapar närmast förvirring anser de och pekar på att det strular med både postgång och tidningsutbärning. De vill i stället att vägen ska heta Näs Herrgårdsvägen.

Namnkommittén ogillade båda namnförslagen och ville döpa vägen till Axel Danielssons väg efter en i området fordom känd politiker.

Men det gillade inte doktor Simsa. Hans väg skulle inte döpas efter någon politiker och Simsa var mycket irriterad över att namnkommittén tog sig för att ändra namnet på hans väg utan att fråga honom. Vägen heter Hosjö-jungfruvägen punkt slut ansåg Simsa.

Namnkommittén backade inför de protesterna. Men man ogillar fortfarande Simsas namn på vägen och anser att det inte har någon historisk koppling till området.

- Så nu får vi försöka resonera oss fram till ett namn som alla kan enas om, säger namnkommitténs Rune Johansson.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons