Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hörselns dag under två helger

Annons

Hörselns Dag kommer att firas under två helger i Lima och Malung med start i Lima på Skålmogården på lördag och med en liknande dag i Malung lördag den 16 november. Då håller man till i Grönlands ordenshus i Malung.

- Vi har delat upp det på två platser eftersom hälften av våra medlemmar bor i den norra kommundelen säger Marianne Roos som konstaterar att förra året då man arrangerade Hörselns dag för första gången hade många besökare. Och nu hoppas man att det skall bli ännu fler då man har två helger.

Under de här två hörseldagarna kommer det att ges tillfälle till hörseltester och man kommer också att visa en del hjälpmedel.

Marianne Roos berättar också att man fått 10 000 kronor av kommunen i bidrag för att göra en översyn av de hörselslingor som finns i kommunen.

- På många ställen är det bra kvalité på hörseslingorna i allmänna lokaler. Bland annat gäller detta IOGT-lokalen, kyrkans lokaler liksom Lillmokyrkan för att nämna några säger Marianne Roos.

- Men det finns fortfarande mycket att göra inom det här området. Det är mycket som kan bli bättre när det gäller att ordna det så bra som möjligt för de hörselskadade.

De hörselskadades förening i Malung har drygt hundratalet medlemmar. Och de är jämnt spridda över hela kommunen. Men det finns betydligt fler som har problem med sin hörsel. Det har också arrangerats studiecirklar där man diskuterat de hörselskadades problem.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons