Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hörnhålet en möjlighet

Annons

Jag läste med största intresse om detta något provisoriska hörnhus mitt i Falu centrum (korsningen Falugatan och Östra Hamngatan) i den känsliga miljön vid ån med ordenshuset och inte minst den vackra Dala museibyggnaden. Det finns tydligen en del olika åsikter om den nuvarande situationen hos kvalificerade befattningshavare i kommunen. Jag undrar vad vanliga Falubor tycker?

Själv brukar jag njuta av promenader i den fina stadskärnan som vi har förmånen att ha här i vår stad. Jag har ofta tänkt på idéerna i den nya stadsplaneskissen med ett sammanhållet gångvägsstråk längs ån, en gång- och cykelväg i en inspirerande kulturmiljö ända ner till Tisken. En i mitt tycke alldeles utmärkt bra utgångspunkt för planerings- och förbättringsinsatser.

Det är här som hörnhuset kommer in i bilden. Som det ser ut så är det estetiskt stötande med den låga provisoriska byggnaden. Men ännu värre vore en parkeringsplats. Det nuvarande hålrummet i stadsbyggnadskomplexet kan man kanske stå ut med. Dock är det synd att inte ta vara på den unika möjlighet som tillfället erbjuder.

Bygg någonting nytt i stället! Bygg högt med utsikt! Bygg någonting utmanande vackert! Bygg någonting som berikar staden och ger ett bestående värde. En fortsättning på skapandet av en ännu mer attraktiv stadskärna. Det är i allra högsta grad detta som gör att folk trivs med Falun och att man vill flytta hit. "Hörnhålet" vid ån är inte ett problem. Det är en möjlighet! Räkna på saken!

GEPETTO

Mer läsning

Annons