Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hörnells till Canada

Annons

Han berättar att svetsjobben i allt större utsträckning försvinner från Sverige till låglöneländer, exempelvis till Östeuropa.

- Vi måste hänga med dit där svetsjobben görs. Landsgränser begränsar oss inte, det gör däremot språk och kulturer, säger Krister Larnmark som en förklaring till den stora satsningen på dotterbolag.

De sju dotterbolagen finns i Storbritannien, Frankrike, Tyskland, USA, Brasilien, Polen och nu i Canada, där Bob van Deelen - med stor erfarenhet av Hörnells produkter - ansvarar för verksamheten.

Samtliga sju är rena försäljningsbolag, utom USA-bolaget som även är en tillverkande enhet.

Hörnells har dessutom försäljare, anställda av moderbolaget, i Danmark och Spanien. Den internationella täckningen är alltså mycket god. Men den kommer att bli ännu bättre, eftersom satsningen på säljande dotterbolag ska fortsätta.

Företaget gjorde under förra året ett mycket bra resultat, trots att tillväxten i producerad volym var endast ett par procent.

Fokus sätts nu på att reducera kostnaderna och att ta fram nya produkter. Ledningen räknar med att under det närmaste året minska antalet anställda med ett tiotal personer.

Antalet anställda i moderbolaget är i dag 129 och i dotterbolagen 60.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons