Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hörnell redovisar en vinst på 41 miljoner

Annons

Huvudorsaken till resultatförbättringen uppges vara kraftiga förbättringar av marginalerna beroende på rationaliseringar, prishöjningar och kvalitetshöjande åtgärder,

Nettoomsättningen för perioden uppgick till 186,8 miljoner kronor, vilket är en ökning med fem procent. Försäljningen i USA, som motsvarar omkring 43 procent av den totala omsättningen, minskade med tre procent i lokal valuta.

Hörnells soliditet uppgick till 59 procent, det egna kapitalet till 159 miljoner, de likvida medlen till 17,9 miljoner och nettoskulden till 24,6 miljoner. Jämfört med första halvåret i fjol har rörelsekapitalet ökat med 34,4 miljoner.

Med hänsyn till företagets nya produkter och ställning på marknaden, men också att konjunkturuppgången verkar dröja bedömer styrelsen att andra halvåret kommer att "medföra en fortsatt resultatförbättring , men inte samma höga förbättringstakt som under det första halvåret".

Hörnell International är numera en underkoncern till Hörnell Holding AB, vars bud till aktieägarna i Hörnell International AB har accepterats till 99,98 procent.

Medeltalet anställda i koncernen var under perioden 190, varav 133 i Sverige. I fjol var motsvarande siffror 196 respektive 139.

Mer läsning

Annons