Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hörnell får inte spela med HK Mittdalarna

/

Annons

Så säger Håkan Zetterberg, ordförande i HK Mittdalarna, angående det stora samtalsämnet i kretsarna i och kring klubben just nu:

Uteslutningen av Marcus Hörnell, som inte är välkommen längre i klubben sedan några dagar tillbaka.

Det beslutet har upprört många, inte minst Marcus själv.

Han ger sin syn på saken:

– Det enda jag egentligen gjort var att jag, i besvikelsen över min egen insats i en match i Ludvika i höstas, sade att jag ville lägga av.

– Jag blev sedan kallad till ett möte med Zetterberg och ”Bullas” Israelsson som anklagade mig för att sprida misstämning i laget…

Marcus försökte i det läget förklara att det var i besvikelse över en egen dålig insats han yttrat orden. Sluta spela handboll ville han absolut inte.

I ett senare skede blev Marcus tillfrågad om han kunde spela en B-lagsmatch för klubben.

– ”Okej”, sa jag. ”Om jag blir frisk”. Jag hade känt mig krasslig.

– ”Ni får höra av er”, sade jag till dem. Men ingen hörde av sig. Inte förrän de ringde från hallen strax före match och undrade var jag höll hus.

– Det var så dags då…

Uteblivandet då var tydligen droppen för styrelsen som helt sonika via Zetterberg och Israelsson kallade Marcus till sig och meddelade att han inte var önskvärd i klubben längre.

– Och märk väl att de inte någon gång tillfrågat vår tränare, Magnus Lindström.

– Jag kollade med honom och killarna i laget om de tyckte jag spridit misstämning i truppen, men ingen sade att jag gjort det, försäkrar Marcus.

Vidimerat av tränare Lindström:

– Jag har inte blivit tillfrågad i saken av styrelsen. Och vill inte yttra mig. Det här får du ta med Zetterberg eller Israelsson.

Marcus har förståelse för de orden.

– Det här är helt en grej från styrelsens sida. Oproffessionellt i högsta grad som jag ser det.

– Och kanske har man förstört min karriär som handbollsspelare nu. Vilken klubb vill ha en kille som anklagas för att sprida misstämning i ett lag?

En ny klubb blir det i alla fall för 19-åringen.

– Jag har skrivit på övergångspapperen från, och skickat tillbaka dem till Hedemora i dag. Där får han spela handboll fortsättningsvis, inte hos oss, kommenterar Håkan Zetterberg.

Mer läsning

Annons