Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppfullt i kyrkan

Annons

I kyrkokören och barnkören har Stora Skedvi en skatt.

Ljus och hopp, en mässa i folkton, framfördes med bravur vid lördagens musikmässa.

De omkring 150 personer som valde bort tv-tittandet under lördagskvällen för musikmässan i Stora Skedvi kyrka ångrar troligen inte sitt val.

Stora Skedvi kyrkokör och barnkören bjöd på mycket fin sång. Och solisterna Katharina Frogner och Bengt-Åke Lindén var grädden på moset när mässan Ljus och hopp framfördes i höstmörkret.

Musiken till mässan är gjord av Maria Hulthén och texterna är skrivna av förre kyrkoherden Bernt Bergström som gick bort tidigare i år.

Maria Hulthéns musik passar som hand i handske att framföras i kyrkan. Tidningen får ett kort samtal med Katharina Frogner innan framträdandet.

- Det är första gången jag framför mässan. Maria introducerade mig i den tidigare. Det ska bli underbart att få blanda klassiskt, folkmusik och visa.

Körledaren Bengt-Åke Lindén har mycket musik i sig. Förutom solosången visar han sin skicklighet på valthorn. När han blåser några toner i sitt näverhorn frambringar han nära nog en suggestiv känsla, dock utan att passera gränsen in till det suggestiva. Perfekt.

- Tänk att en sådan här liten by i Sverige har sådant här bra att bjuda på, säger en man utanför kyrkan.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons