Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppet stiger för eleverna

Annons

Det var i början av juni som problemen tornade upp sig för Åker-ö skolas åttondeklassare och deras lärare. I och med föreningen Vita Bussars konkurs gick nästan en halv miljon, eller 243 000 kronor, om intet. Pengar som elever, lärare och föräldrar skrapat ihop tack vare ett idogt arbete under dryga halvårets tid. Stämningen på skolan var minst sagt dämpad när tidningen i mitten av juni gjorde ett besök.

Sedan dess har frågan om de förlorade pengarna stötts och blötts. På onsdag tas frågan upp vid ett extra bildningsnämndsmöte. Som det ser ut i dag tar kommunen ansvar och betalar ut hela eller delar av den i samband med konkursen förlorade summan.

-Det är inte alldeles självklart men mycket talar för det, säger Swedhs.

Swedhs menar att kommunen har en viss skyldighet i det här fallet. Lärarna disponerade de insamlade pengarna och olyckligtvis betalade in dessa i förskott till Vita Bussar. Eftersom sedan lärarna är anställda i kommunen så blir det sannolikt så att kommunen betalar Åkeröklassen del av eller hela summan pengar.

Rektorn vid Åkerö skola, Viktoria Hermansson, är förhoppningsfull.

-Jag vet inte hur det går. Vi har gjort ett stort förarbete inför onsdagens presentation.

Hon tror på en lösning så att eleverna framåt höstkanten ändå får genomföra sin demokratiresa till koncentrationsläger i Polen och Tyskland.

Varifrån pengarna i så fall ska tas är Christer Swedhs osäker på.

-Det kommer att gå ut över någon annan verksamhet. Det blir att omprioritera.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons