Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på vägkrog

Annons

Fastighetsbolaget Nils Skoglund AB vill utöka användningsområdet för sin tomtmark direkt norr om Statoil vid Leksands norra infart. Befintlig detaljplan medger hotellverksamhet, men med en ändring av planen skulle även kontors- och restaurangverksamhet bli möjlig.

- Jag hade gärna avslöjat något långt gånget projekt, men så är det tyvärr inte. Vi har ingen intressent som vi för diskussioner med, däremot vill vi förekomma det vi tror att tomten ska användas till på sikt - restaurang eller kontor, förklarar Mattias Skoglund.

För snart 20 år sedan, i samband med bygget av bensinmacken, fanns långt gångna planer för ett Scandichotell i området. Skog-lunds hade just köpt marken och stod redo att bygga. Men planerna föll och tomten har mest fungerat som parkeringsplats för långtradare sedan dess.

- I dag bedömer vi det som osannolikt att det skulle bli ett hotell på tomten som däremot skulle vara lämpad för en snabbmatkedja eller vägkrog, säger Mattias Skoglund.

Olika entreprenörer har genom åren visat mer eller mindre seriöst intresse för verksamhets- etablering, men Skoglunds har för egen del inte haft någon direktkontakt.

Mattias Skoglund tror inte att någon kan vara emot plan- ändringen eftersom det inte är fråga om etablering av handel som i så fall skulle hota att utarma centrum.

- Riksvägsetableringarna har ökat i Dalarna de senaste åren, och det här är ett väldigt bra läge, konstaterar han.

Så när tror du att tomten är bebyggd?

- Det törs jag inte ens gissa. Vi får väl se om det blir om tre eller tio år.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons