Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på måttligt med champagne

Annons

- Vad de gör utanför skolområdet kan jag inte styra, men alkoholpåverkade elever kommer inte innanför skolans dörrar, varnar hon.

Tidigare år har det kommit rapporter från olika gymnasieskolor om alkohol- och knarkpåverkade elever vid avslutningen.

- Men under de år jag varit på Martin Koch har vi aldrig haft några sådana incidenter, säger Pia Elmgren. Inte vad jag känner till.

Skolans drogpolicy kommer att följas noggrant. All personal håller ögonen extra vidöppna denna dag för att kunna agera i händelse av berusning.

Extra kontroll finns på vissa ställen. Till exempel då eleverna besöker kyrkan under förmiddagen.

- Inga påsar och väskor som kan gömma flaskor eller burkar är tillåtna i kyrkan. När vi sedan samlas till lunch har vi också bra kontakt med eleverna och ser vilket skick de är i, likaså i klassrummet på morgonen.

Precis som tidigare år kommer både fotografering och champagnefrukost att ske i Sveaparken.

- Vi funderade ett tag att flytta allt till Myntparken, men traditionen styr oss till Sveaparken, säger Natalie Carranza som håller i arrangemanget runt studentmössor och fotografering.

Själva förtäringen sker på eget ansvar förklarar hon. Det är inget hon står bakom.

- Champagne till frukost har också blivit tradition. Några förhållningsorder finns inte, men alla är medvetna om att Sveaparken är allmän plats och att vissa regler gäller.

Hon förväntar sig att studenter är tillräckligt mogna för att själva förstå att dricka med måtta och hålla sig lugna. Hon tror heller inte att någon egentligen vill tillbringa sin sista dag på skolan i berusat tillstånd.

- Jag hoppas att alla har det i baktanken när de skålar. Det har ju funkat tidigare år, så det blir säkert bra i år också, säger Natalie Carranza.

BERIT ZÖLLNER

Mer läsning

Annons