Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på folkfest

Annons

Temperaturen i Västerdalälven var 16,3 grader i onsdags, något lägre i Vanån, 15,8 grader. Men temperaturen stiger och med sol nästa vecka kan det bli riktigt skönt i vattnet och den folkfest som Arne Almgren hoppas på.

I onsdags hade 4 227 personer anmält sig till Vansbrosimningen, motsvarande siffra förra året var 3 980 så det pekar på att det blir deltagarrekord.

Förra året var 7 294 personer anmälda till simningen.

Många deltagare och deras anhöriga och vänner som följer med ställer stora krav på organisationen.

- Evenemanget har vuxit i sådan takt att vi inte hängde med riktigt, konstaterar Almgren efter fiolårets trafikkaos då alla skulle ge sig i väg samtidigt.

- Kritiken var berättigad så i år har vi satsat på att det ska fungera bättre i trafiken och på parkeringarna. I år blir det så att polisen övervakar trafiken på riksvägen och hemvärnet ska se till att parkeringarna fungerar.

Målområdet fräschas upp med bland annat ett nytt speakertorn och så satsas cirka 300 000 kronor på en toabyggnad med uppemot 40 wc-platser.

Årets Vansbrosimningen blir den 52:a i ordningen och simningens nestor Stig Grytan Johansson från Lima har anmält sig. Det blir 50:e simningen för Stigs del.

Simningen kräver stora ideella insatser. Närmare 1 000 funktionärer är engagerade under simmardagarna. 20 ideella föreningar delar på överskottet från simmarhelgen.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons