Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas locka Wells

Annons

En jättestor mobil scen som kommer med långtradare och trailer ska användas vid Midsommarrock på Skinnbo udde vid Säters camping den 23 till den 25 juni.

- Det är ett ekipage som inte går att få ner i Säterdalen och campingen är enda platsen i Säter som kan ta emot en så stor produktion.

Det har kommit kritik mot att ett så stort arrangemang som Midsommarrock förläggs till campingen och inte till Säterdalen från en del håll, och därför vill Johansson förklara varför valet fallit på campingen.

Blir det Rhapsody in rock används även då en stor mobil scen och det görs det i ordning sittplatser för 3 000 till 4 000 besökare.

Förutom att 20 vakter engagerats för Midsommarrock finns två föreningar med totalt 45 till 50 personer engagerade som värdar och för städning. Det kommer att finns sjukvård ute på området, det går bussar till campingen alla tre dagar från bland annat, Avesta, Hedemora, Ludvika och Borlänge. Hela Säters stadshotell har bokats för artisterna.

- Vi säljer max 6 000 tredagars biljetter i förköp, plus dagsbiljetter. Det är även en blandning av musik för olika åldrar, så något nytt Dalarock handlar det inte om, betonar Kenneth Johansson.

Bert Eriksson som driver Säters camping har hand om all försäljning.

Själv arrangerar han en annan stor musikhändelse i Säter i sommar, framträdandet med Lars Winnerbäck i Säterdalen 16 juli. Winnerbäck klarar sig med den fasta scen som finns i Säterdalen.

Eriksson framhåller även att när Midsommarrock genomförs har ännu inte industrisemestrarna börjat och därmed heller inte den stora campingsäsongen. Att Midsommarrock skulle ge campingen dåligt ryckte tillbakavisar han.

Det som senast tillkommit i programmet är en show med vinnaren och de tre bästa i Fame Factory 2005. Deras show blir på midsommarafton.

Först den 29 april släpps namnet på det band som avslutar Midsommarrocken.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons