Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppar av från rikspolitiken

Annons

I fjol skrev vi att Anders Wiklund hoppade av från vänsterpartiets styrelse. Nu står det klart att han helt lämnar rikspolitiken.

Och han är inte ensam. Flera andra har redan hoppat av eller bestämt sig för att göra det efter den här mandatperioden.

- I grunden handlar det om vilket vägval partiet ska göra i framtiden. Ska vi fortsätta öppna och förnya partiet eller ska vi göra ett återtåg till ett mer slutet och renlärigt parti? säger Anders Wiklund.

Han anser själv att partiet ska förnyas för att få fler väljare och få större inflytande i politiken.

Enligt Wiklund har den frågan länge varit flytande i partiet, orsakat interna motsättningar och konflikter som gått ut över det politiska arbetet.

- Det krävs nu att ledningen kollektivt tar sitt ansvar och sätter ner foten så att vi vet vilken väg vi ska ta, säger han.

Men även om vägen skulle bli att förnya partiet, har Anders Wiklund bestämt sig för att sluta med rikspolitiken till nästa höst.

- Men det känns lite ledsamt att lämna uppdraget och att alla interna konflikter gått ut över det politiska arbetet, säger han.

Vad ska du göra när mandatperioden är slut?

- Jag har ju mitt jobb kvar på Stora Enso Kvarnsveden. Men om jag ska fortsätta med politiken på annat sätt, det vet jag inte än. Det får framtiden utvisa.

KARIN DIFFNER

Mer läsning

Annons