Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hopp om 50 nya jobb

Annons

Ica Handlarnas AB har fattat beslut om att bygga ut distributionsenheterna i Borlänge och Västerås. Utökningen i Borlänge beräknas ge minst 35, kanske 50, nya arbetstillfällen.

Dagens 24 000 kvadratmeter utökas med 5 000 kvadratmeter.

4 000 kvadrat i befintlig byggnad ska också byggas om. 60 miljoner investeras och byggstarten är planerad till månadsskiftet juli-augusti 2003.

- Vi har växt undan för undan och anpassat oss efter hand, säger driftchef Staffan Hammarin.

Beslutet om den här utbyggnaden välkomnas förstås, och går till viss del hand i hand med etableringen av Ica Maxi stormarknad i Borlänge. Maxi ska börja byggas i maj-juni. Personalen på lagret fick igår information via anslag och ritningar, muntlig information ges under onsdagen. Lagret leverar varor till butiker i mellansverige och södra Norrland.

- Det handlar främst om att skapa en större kapacitet för färskvaror. I Västerås ska utbyggnaden ge plats åt specialvaror, säger Erland Björn, Ica Handlarna AB:s vice vd.

- Borlänge blir en strategisk punkt för vår lagerverksamhet. Det är en offensiv satsning som är positiv för Borlänge.

För drygt tio år sedan omsattes varor för en miljard vid lagret i Borlänge. Idag handlar det om fem miljarder kronor. Kommunalrådet Peter Hultqvist, s, är glad åt utbyggnaden och han betonar det förtroende som finns mellan kommunen och Ica. Något som ger stormarknadsbygget och även lagersatsningen. Han pekar också på att det skapa många byggjobb.

- Det här sporrar också konkurrenter och andra aktörer. Ytterligare blickar riktas mot Borlänge.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons