Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hopp för Tallmogården

Annons

- Det första vi gör är att se till att de anställda får ut majlönen via den statliga lönegarantin, säger advokat Per Gisslen vid advokatbyrån Sylwan och Fenger-Krog.

- Majlönen som skulle betalats ut den 15 juni ska ut inom de närmsta dagarna. Steg två är ta hand om konkursboet och göra det man brukar vid stora konkurser.

- Vi ska också utreda orsakerna till obeståndet och bringa oss en uppfattning om hur stora skulder konkursboet har och avveckla det. Själva konkursen utlöstes av att man inte hade pengar till lönerna, säger Gisslen.

Gisslen hoppas att det ska gå att hitta en lösning där den traditionella delen av Tallmogården kan leva vidare.

- Vi ska försöka att hitta en ny konstellation och rädda så många jobb vi kan. Men Videoprojektet saknar substans och Positioneringsprojektet med ett telecenter med sju anställda i Söderhamn har inte genererat några inkomster utan bara kostat pengar sedan starten i mars.

- Själva Tallmogården med hotell och konferensdel utvecklades bra efter den senaste rekonstruktionen. Den drivs i av Tage Hotels hyrda lokaler. Fastighetsägaren har investerat miljoner i byggnaden så den delen tror vi på. Det borde finnas bättre möjligheter till en rekonstruktion i dag än vid konkursen 1998, säger Gisslen.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons