Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höökboden invigd i vinande busväder

Annons

Det var i går förmiddag, mitt i värsta blåsten som rektorn Björn Reinholdsson kunde klippa av det blågula bandet och förklara Höökboden, döpt efter konstruktören och byggmästaren, invigd.

Han såg belåten ut fast det bet i örsnibbarna under grynpuddingen (krimmelmössan).

Undra på det.

-Håksberg har blivit en skola som står för ett friskt friluftsliv, menade han.

-När jag kom hit som rektor noterade jag snabbt att det var en mycket livaktig föräldraförening som var verksam här ute på olika sätt och det har lett till att det är en föräldrastyrd skola, det har vi mandat för, säger Reinholdsson, som också noterade att man tämligen raskt beslöt att arbeta för att skolans verksamhet skulle ha ett stort inslag av friluftsliv och utomhuspedagogik.

Höökboden är ett utslag av den ambitionen.

Namnet anspelar på sponsoren och lokale företagaren ifråga.

Runt nyfövärvet har eleverna lagt, och märkt ut, ett skidspår på 800 meter, och intill finns också Ur-och-skur-förskolan med en klar profil i enlighet med namnet.

Saft och bullar, korvgrillning och skidåkning stod också på invigningsprogrammet.

Håksbergs skolstyrelse, genom Linda Einarsson, medverkade också och underströk också att den ofta omtalade bristen på föräldraengagemang i dagens skola på intet sätt hade någon koppling till Håksbergs skola.

- Det krävs inte lång stund för att konstatera att så är fallet. Man behöver bara se på alla konkreta exempel i form av lekredskap och annat på skolgården, sade Björn Reinholdsson mitt i blåsvädret.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons