Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hönshjärnorna på Eländesverket

Annons

Trots att vi till leda hört talas om vilket fint och humant land vi bor i, får vi nu bekräftelse på att det finns avarter inom vissa områden, som man bara trodde existerade i diktaturländer.

Jag tänker då närmast på Migrationsverkets senaste utpressningshistoria med att utvisa tre barn till Tyskland - den äldste fjorton år - om inte föräldrarna ger sig tillkänna. Vi har, enligt uppgift, omkring tretusen invandrare som denna klantiga myndighet helt enkelt tappat bort, det vill säga de vet inte var de befinner sig.

Då synes det helt oacceptabelt att visa musklerna genom att använda sig av tre stackars barn som slagträn för att få fram föräldrarna, för gemensam utvisning.

Man förundras många gånger över vilka hönshjärnor, som fått befattningar inom detta statliga verk, när man ser de långa handläggningstiderna och deras ofattbara beslut att avvisa små sjuka barn - till exempel Nadine - som sannolikt går grymma öden till mötes dit de kommer.

Var finns den omskrutna humanismen mot världens barn, när ett fåtal som verkligen är i stort behov av vård för att överleva, inte ges en chans?

Därför anser jag att det, efter sedvanligt lång utredning, finns anledning att berörda myndighet hädanefter borde kalla sig Eländesverket i stället.

Elof Roos

Mer läsning

Annons