Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon vill bekämpa brott i EU

Annons

Varför ska man rösta på just dig den 13 juni?

- För att ge stöd för någon som offensivt driver frågor om färre brott, fler jobb och offentligt finansierad vård. Jag är den enda svensk som arbetat med att bekämpa kriminalitet ända sedan Sverige blev medlem i EU. En positiv bieffekt med att rösta på mig är att det då också finns åtminstone en kvinna i parlamentets ledning. Och dessutom en svensk.

Vilka är de viktigaste frågorna för EU just nu?

- För min del valkampanjen. Annars är det att vara ordförande för förlikningarna, att bekämpa brott, skapa fler jobb och skapa en europeisk vårdgaranti.

Vad är det bästa med EU?

- EU gör den enskilde människan starkare, genom rättssamhället och de starka mänskliga rättigheterna. EU bidrar till freden.

Vad är det sämsta med EU?

- Bidrag och byråkrati.

Många anser att EU-valet inte berör dem. Varför ska man rösta överhuvudtaget?

- För att ta tillvara sin chans att påverka, säga vem man vill ha, för att ha en ingång senare när man vill framföra något, för att åtminstone kunna gnälla om man är missnöjd. Bryr man sig inte om att rösta har man ju inte ens själv försökt att förbättra. Det bör man göra så att man senare kan utkräva ansvar. Dessutom vore det helt inkonsekvent att rösta i riksdagsval men inte i EU-val, när EU i allt större utsträckning, 60 procent, skapar förutsättningarna för riksdagens arbete.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons