Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon tar över klubban

Annons

Ett 60-tal medlemmar deltog i årsmötet i Bodarnas bystuga.

Mötet beslutade bland annat att låta utreda frågan om att i framtiden ha en gemensam styrelse för klubben och det bolag som svarat för bygget av golfanläggningen.

Per Dahlkvist, styrelseledamot och en av de ansvariga för golfbanebygget, redovisade det ekonomiska läget och gjorde bedömningen att klubben står väl rustad inför framtiden. Han betonade att klubben har mycket duktig personal och engagerade medlemmar.

- Genom stora ideella insatser har vi till en kostnad av 6,5 miljoner kronor byggt en bana som normalt sett skulle ha kostat 18 miljoner.

- Engagemanget och idealiteten har också gjort att kostnaden för klubbhus med utrustning stannade vid tre i stället för mellan fem och sex miljoner.

- Sammantaget innebär det att vi har ett starkt eget kapital i form av fasta tillgångar, konstaterade Per Dahlkvist.

Han tillade att klubben under uppbyggnadsskedet haft ett underskott i driften, men att det under 2005 ska vändas till ett överskott.

Av klubbens 972 medlemmar har 550 gått in med en kapitalinsats.

- Vi har ett ovanligt stort antal juniorer, 220 stycken. Det genererar inga kortsiktiga intäkter, men är en form av framtidskapital. Inför framtiden är det viktigt att klubben fortsätter att attrahera nybörjare och juniorer, samtidigt som den erbjuder bra förhållanden för våra många erfarna golfare, säger Per Dahlkvist.

Han berättar att klubben räknar med att rekrytera fler fullt betalande medlemmar och att det ska ge ett ekonomiskt underlag för att anlägga fler bunkrar och förlänga några banor.

Till nya ledamöter av klubbstyrelsen utsågs Elsa Wolf, Bäsna, och Torbjörn Dahl, Mockfjärd. Klubben fick också en ny ordförande.

Helena Malmsten beskriver sig själv som 50 plus, golfare sedan 1983 och i övrigt intresserad av djur, natur, skidåkning och vävning.

Helena har haft en rad tunga förtroendeuppdrag inom Trosa Vagnhärads golfklubb och Nynäshamns golfklubb, den sistnämnda en klubb med en 27-hålsbana och 1 500 medlemmar.

- Som lägst hade jag 6,0 i handicap och i dag, med mindre tid för träning, ligger jag på 8,7, berättar Helena, som bor i Grådheden, nästan på gränsen mellan Gagnefs och Borlänge kommuner, och som arbetar som rektor i Leksands kommun.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons