Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon stoppade fighten

Annons

Det var i samband med LO:s och socialdemokraternas valupptaktsmöte i Liljeqvistska parken på torsdagskvällen det hela inträffade.

Mitt under ett anförande av LO:s vice ordförande Håkan Meyer uppstod ett tumult i andra änden av Liljeqvistska parken.

Få av mötesdeltagarna noterade detta. Något som vice kommunalrådet Mariann Nordlöf dock gjorde desto mer.

- Jag tittade bort mot några bänkar där ett gäng satt och fick då se hur två män brottades på marken. Plötsligt fick den ene övertaget och började sparka och slå den andra kraftigt. Det såg otäckt ut, berättar Mariann Nordlöf som inte tvekade att ingripa.

Hon ropade åt männen att sluta bråka samtidigt som hon sprang bort mot dom för att avstyra bråket. Nordlöfs agerande gjorde att fler åhörare upptäckte bråket och hjälpte till att avstyra det hela.

- Jag kan bara inte stå och se på när något sådant händer. Jag blir så upprörd, förklarar Mariann Nordlöf minuterna efter händelsen.

De bägge bråkmakarna lugnade sedemera ned sig och förutom en svullnad i ansiktet såg inte några större skador ut att ha uppstått. En polispatrull kom till platsen och talade med antagonisterna som då lär ha förklarat att de alls inte kände till något bråk och att svullnaden orsakats av att den ene mannen ramlat mot ett träd.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons