Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon ser en framtid i Gränges

Annons

Före detta Syncenter, före detta Westholms UR Optik och Guld heter numera Gränges Optik.

- Nu till en början kommer jag att arbeta ensam men det är klart att jag siktar på att kunna ha en anställd.

- Det är inte så jättekul att gå här ensam, säger hon.

Eva Anderén är inte någon nykomling i Grängesberg. Hon kom hit tillsammans med barnen, nu 13-åriga Linn och 10-åriga Sandra, för 4,5 år sedan.

- Jag kände Elisabet Höög som drev Syncenter i Smedjebacken och här i Grängesberg och tyckte att Grängesberg skulle vara en lugnare och bättre plats för barnen att växa upp på än Uppsala.

Elisabet Höög jobbade mest i Smedjebacken medan Eva Anderén och ytterligare en anställd skötte optikfirman i Grängesberg. När så Syncenters ägare kom fram till att hon nog ville göra sig av med butiken i Grängesberg, behövde inte Eva Anderén fundera särskilt länge.

- Innan jag kom hit hade jag arbetat som optiker i Uppsala i ungefär 20 år. Nu får jag möjlighet att jobba på mitt eget sätt.

- Min främsta konkurrent är optikfirman i Ludvika och för mig gäller det att konkurrera genom att ge så bra service som möjligt. Jag kommer även att sälja klockor, smycken och presentartiklar samt ta emot varor för reparationer.

Egna företagare har inte sällan väldigt långa arbetsdagar. Eva Anderén tror dock att hon ska kunna komma i väg i någorlunda tid på kvällarna.

- Optikerjobbet innebär att det ibland kan vara lugna stunder och under den tiden hoppas jag klara av pappersarbetet.

Tänker hon bli kvar i Grängesberg och driva firman fram till pensionen, likt Owe Westholm som arbetade med klockor och glasögon i 40 år?

- Ja...näää... Det ska man kanske inte säga men det lär åtminstone bli ett antal år framöver. Sen får man väl se.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons