Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon hoppas på ett nej

Annons

Margareta Asplund har drivit Hotell fyra hästar under åtta år. Trots ett fåtal vinterkunder har hon kämpat för att hålla hotellet öppet året runt, dygnet runt.

- En servicegrej för att upprätthålla Rättviks attraktionskraft. Ofta har jag gått back ekonomiskt under vintern. Två, tre nattgäster bär inte upp mina kostnader. Men jag har sett det som viktigt att göra så, säger hon.

Kommunens planer på att satsa två miljoner i ett fastighetsbolag som ska köpa Hotell Lerdalshöjden för uppskattade 13-14 miljoner kronor, retar Margareta Asplund.

- Såväl jag som Maan Malouf vid Turisthotellet och Billy Höglund vid Hantverksbyn har själva satsat miljoner i våra anläggningar. Vi har kämpat med näbbar och klor för att överleva. Varför får inte vi samhällets stöd? Är det inte bättre att värna det man redan har? säger Margareta Asplund.

Hon har inget emot att Lerdalshöjden får en nystart.

- Inte alls. Det kan vara bra även för oss andra hotellägare. Kul också att hotell Green blir av med en förlustaffär. Men det är fel att samhället ska satsa våra skattepengar. Vad händer om - eller snarare när - hotellet nästa gång går knackigt och de anställda ska ha sina löner. Ska kommunen då gå in med mer pengar? undrar hon.

Margareta Asplund hoppas att kommunens fullmäktigeledamöter röstar nej till förslaget den 29 mars.

- Det är lite upp- och nedvända världen. De borgerliga vill gå in med skattepengar i verksamheter som konkurrerar med det existerande näringslivet. Socialdemokraterna står på vår sida, säger hon.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons