Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon har tröttnat på dålig tv-bild

Annons

Hon ställer sig frågande till varför det ska vara så här.

Eftersom Gerd Alfvén är sjukpensionär har hon möjlighet att se på tv en stor del av sina dag och det är också något hon gör. Hon tittar ofta på TV 4, men känner en allt större irritation på att bilden allt som oftast är dålig.

- Ibland är den så grynig att det inte går att läsa texten, berättar Gerd Alfvén.

Vid flera tillfällen har hon sett att frågan om den dåliga tv-bilden har uppmärksammats på bland annat insändarsidorna i Nya Ludvika Tidning.

- Det verkar inte som det medfört någon reaktion hos dem som är ansvariga, bilden är lika dålig nu som när jag flyttade in.

Hon frågar sig om det inte är någon annan som anser att det är fel att behöva betala för något som har så dålig kvalité som i det här fallet.

- Jag känner mig i varje fall inte särskilt motiverad.

Göran Forslund, Bärkehus, ger Gerd Alfvén rätt i kritiken och uppger att de har vid flera tillfällen påtalat dessa brister för bland annat comhem, som ansvarar för nätet i husen, och för Teracom som är ansvariga för sändningar och överföringen.

- Jag vet att vi ringt ett otal gånger och försökt få någon rätsida på detta, men jag måste medge att vi inte fått någon större respons, konstaterar Göran Forslund.

Comhem har löst problemet med att lägga in en satelitkanal med TV 4 i utbudet och då blir det bra bild i alla väder.

Problemet är att då försvinner det regionala utbudet. Exempelvis blir de lokala nyheterna från Stockholm.

Christer Lundin, informationschef på Teracom, ger henne inget större hopp om att det ska bli bättre.

- I avtalet med TV 4 anges det att vi ska se till att 98 procent av befolkningen ska se kanalen, när det handlar om SVT är kravet 99,8 procent.

- Det gör att vi inte byggt ut sändarnätet i samma omfattning för TV 4 och konsekvensen blir att i vissa områden blir bilden sämre, fortsätter Lundin.

Enligt honom sänds också TV 4 på en högre frekvens än SVT, som är känsligare för störningar.

- Det är mycket kuperat i trakterna kring Smedjebacken och det gör det svårare för signalerna att nå fram, säger Lundin.

Han tror inte att det är aktuellt att göra några större åtgärder för att få bukt med problemen i Smedjebacken.

- Jag vet att det finns de som skaffat en digitalbox och då fått mycket bättre bild än de haft via det analoga nätet, tipsar Lundin.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons