Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon har koll på hästarnas hälsa

Annons

Annelie har redan jobbat i fyra veckor och besökt ungefär 60 hästägare. Hon utgår från den lista som finns kvar sedan förra inventeringen 1997. Listan har kompletterats något under åren som gått fram till i dag.

- Vi är skyldiga att ha tillsyn över djuren och att hålla ett aktuellt register, förklarar Tomas Isaksson som är chef på miljö- och hälsoskyddskontoret.

Förutom att föra in hästägarna i registret tittar också Annelie på stallmiljön: storleken på spiltor och boxar, hästarnas kondition och hagarna där de går och betar.

- Visst finns det bättre och sämre ställen, konstaterar Tomas.

- Men det har inte varit något som fordrat akut ingripande, säger Annelie.

Samtidigt som hon besöker hästägarna ger hon dem en broschyr om hur hästarna ska skötas och vilken miljö de ska ha i stallet.

- Jag har fått mest positiva reaktioner på mina besök.

Annelie som är från Järna har studerat på geovetarlinjen vid Stockholms universitet. Nu hoppas hon komma in på magisterlinjen, det är fjärde och sista året i utbildningen till miljö- och hälsoskyddsinspektör.

- Hästinventeringen är ett drömjobb på sommaren. Jag får vara ute mycket och träffa folk, men mest värdefullt är att jag får erfarenhet av arbetet på ett miljö- och hälsoskyddskontor, förklarar Annelie Lindahl.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons