Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon hamnade mitt i hetluften

Annons

- I december fick jag en förfrågan om att spela in en reklamsnutt för SVT i en fåtölj. Min kollega ville också vara med. Runt den 9-10 januari hotade programledaren med att säga upp sig om hon inte fick vara med i filmen. Det blev en kompromisslösning som innebar att min kollega skulle vara ensam i studion varannat program. Jag ställde mig frågande till varför de ville lyfta ut mig till förmån för en vikarie som skulle vara kvar i fyra månader. Jag fick förklaringen att man skulle satsa på vikarien i fortsättningen, säger Perstad som anser att det finns en tydlig koppling.

- Jag brinner för det program jag skapade 1978, det är ett livsverk. Man hade fått burit ut mig annars. Nu gör man på det här sättet.

- Detta måste en frontfigur tåla. Orkar man inte höra det klarar man nog inte att ensam leda Trafikmagasinet, säger Perstad.

Veronika Marklund jobbar just nu intensivt med vårens premiärprogram av Trafikmagasinet som sänds på tisdag.

- Det är extra jobbigt just nu eftersom vi har ett program att göra färdigt. Inte nog med att vi missat Carl-Ingemar och den resurs han är. Vi har också fått extraarbete eftersom han tagit med sig programplanering och avbokat jobb, säger Veronika Marklund.

- Det känns givetvis inte roligt att oförskyllt bli smutskastad i tidningar och direktsänding i tv. Varken jag som person eller min roll som programledare har något att göra med att han får sparken. Som jag ser det har jag helt enkelt ingenting med det här att göra. Vi har inte haft några större konflikter än de som är vanliga på en arbetsplats.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons