Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon går i täten för travintresset

Annons

- Vi har ett tiotal tjejer i åldern 10-15 år som tränar tillsammans här på vår bana och flera av dem har nått fina framgångar, säger ungdomsledaren Marianne Jonsson-Lill.

Marlene Gustafsson, Emma Bladh och Elin Larsson är tre av klubbens unga tjejer som kan ståta med att ha vunnit travlopp, bland annat på Färjestad.

I helgen finns det som sagt möjlighet att få se tjejerna hemma på travbanan norr om Malungsfors.

Då avgörs nämligen årets bygdetrav.

Tävlingarna är en viktig inkomstkälla för klubben, som har byggt upp en fin anläggning, men som fortfarande har en del investeringar framför sig för att bygga vidare. Bygdetravet ger intäkter, dels från spelare på banan och dels från STC, Svenska travsportens centralförbund.

Ett 70-tal hästar deltar i travtävlingarna. Totalt kommer tio lopp att köras. Förutom vanliga travlopp med varmblod, kallblod och ponnyar framför sulky så blir det också två montélopp, då man rider på travhästar, samt ett lopp med ponnygalopp på små shetlandsponnyar.

I de flesta loppen finns det möjligheter att spela på toto, vinnare och plats.

Namnkunnigaste deltagaren är Åke Sundberg, Rättvik, som blir det här bygdetravets enda proffstränare.

Västerdala travsällskap har under de senaste fem åren haft bygdetravet i samband med dansbandsveckan, i hopp om att kunna locka dansgäster till sina tävlingar.

- Men de har inte kommit hit så nu försöker vi med att ha bygdetravet på en annan tid och hoppas att det ska locka större publik och fler intresserade spelare, säger Hasse Bladh i Västerdala travsällskap.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons