Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon fann drömmen i Kullsbjörken

Annons

Hon trivs som fisken i vattnet, och att hon med sin lilla rörelse fixar tak över huvudet och en bit frukost till turister gör livet extra spännande.

Förra veckan invigdes rörelsen av Ejendals AB:s vd Per-Olof Ejendal. En viktig person i Harriets liv. Han fungerar som lite av mentor och bollplank.

Men varför just Kullsbjörken?

Harriet Larsson kände att hon efter 25 år i bankvärlden och sex år som ekonomisk konsult ville prova på något nytt. Huset i Nacka såldes och därmed var grundplåten ordnad för det nya livet.

- Vi ville bo där man syns.

Sagt och gjort. Harriet och maken Clifford tog fram kartboken. Mer en 30 mils radie från huvudstaden fick det inte bli. Kommunikationerna skulle vara väl fungerande och det skulle finnas gott om turistiska aktiviteter i området. Paret gick ut på internet och hittade just Kullsbjörken. De åkte sedan och tittade på byn. På den vägen är det. Söderbönan Harriet Larsson och hennes Clifford flyttade till den norra Leksandsbyn i december 2001.

Harriet sprudlar av livslust. Hon har skissat och ritat på huset, och nu har hon även fått igång företaget. De små övernattningsstugorna på tomten är alla klara utom en.

- Det är en dröm jag haft i flera år. Jag tycker att det är roligt att driva projekt. Det krävs bara lite mod och insikt.

Hon har en bra plattform att stå på.

- Jag har extremt lätt att skapa kontakter.

När hon kom till Leksand kände hon kanske bara fyra-fem personer. I dag rör det sig om ett par hundra.

Harriet Larsson känner att hon valt rätt plats. Fördel Leksand.

- Det är väldigt mycket av Gnosjöanda här.

Hon är fylld med idéer. En riktig idéspruta som det brukar heta, och som sagt, nya utmaningar är hon inte främmande för.

- För mig existerar inte om längre. För mig är det bara när och hur.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons