Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon bildar nytt parti

Annons

Efter att två insändare publicerats, och där Lillemor Gunnarsson ville ha ett gensvar för planerna om att bilda ett parti, har telefonen ringt flitigt. Ett 30-tal ringde redan under de första dagarna.

- Intresset och gensvaret visade sig stort, därför väljer vi att träffas för att diskutera framtiden. säger hon. Framför allt finns det flera yngre familjer med och det är glädjande.

Flera av de som hört sig för om det nya partiet har, eller har haft politiska uppdrag i partier från höger till vänster.

Lillemor Gunnarssson, som höstas hoppade av från socialdemokraterna, har tagit initiativet till att bilda ett Hedemoraparti, ett parti som när det bildas, redan har en plats i kommunfullmäktige. Detta eftersom hon redan sitter där på ett socialdemokratiskt mandat. En plats som hon aldrig ens funderat på att avstå ifrån.

- I drygt ett och ett halv år har jag funderat på att vilja vara med och skapa ett nytt parti, något som kan bli ett alternativ till de partier som finns. De har stelnat i sina former, bristen på förnyelse och visioner hos dem är det är det många som kritiserar, säger Lillemor Gunnarsson som efter avhoppet från socialdemokraterna fått erbjudanden från andra partier. Men att gå in i något annat parti har aldrig varit aktuellt.

Den politiska målsättningen ska diskuteras på kommande möten. Men att Hedemorapartiet ska presentera en lista till kommunfullmäktigevalet, med åtminstone fem kandidater, är redan klart. Kontakt har också tagits med representanter från Falupartiet och Kirunapartiet.

- Jag har ringt till Lars Törnman och bett om goda råd. Han förklarade att han var beredd att träffa oss för att diskutera på vilket sätt man jobbat, berättar Lillemor Gunnarsson som ser fram emot vara med i ett arbetslag som har Hedemoras utveckling som sin främsta ledstjärna.

Om någon vecka ska Lillemor Gunnarsson ta sitt första politiska initiativ i sin nya roll i kommunfullmäktige. Det sker i form av en motion som efterlyser en öppen förskola i Hedemora.

- En familj från Stockholm, som nyligen flyttat till kommunen, ville gärna att barnen skulle kunna vara på en öppen förskola. Men eftersom det inte finns någon ska jag skriva en motion och efterlysa en satsning på en sådan.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons