Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon återgår till chefsjobb

Annons

För sju - åtta år sedan började hon jobba med olika projekt hos näringslivsenheten. Jan Björnehaag, näringslivschef i kommunen, var nöjd med hennes insatser och för ungefär 3,5 år sedan anställdes hon som näringslivssekreterare.

-Det har varit otroligt intressant och väldigt roligt att ha det här jobbet. Men nu får jag ett jobb där man snabbare ser konkreta resultat av sitt arbete.

Plantskolan drivs av Svenska Skogsplantor som är ett dotterbolag till statliga Svea Skog och Brogren är väl medveten om vad hon ger sig in i.

-Innan jag började hos kommunen hade jag samma chefsjobb på plantskolan som jag nu går tillbaka till. Nu efterträder jag Anders Karlsson som blir chef på plantskolan Kolleberga i Skåne.

Eva-Karin Brogren blir chef för en arbetsplats med åtta fast anställda plus säsongspersonal. Enligt Brogren är plantskolan en av de största i Sverige.

-Vid Stakheden drivs det årligen upp sammanlagt 19 miljoner tall- och granplantor, ungefär lika många av respektive sort. Jag tror att plantskolan är den tredje största i landet.

Plantorna växer till sig i åtta växthus med en total yta på 20 000 kvadratmeter. En del sätts ut på marker tillhörande Svea Skog men en stor del säljs till andra skogsägare.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons