Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon är yngst i konditori-SM

Annons

Yngst. Josefin Olsson blir yngste deltagaren i konditori-SM. "Det ska bli jättekul att vara med", säger hon stolt.

Josefin Olsson på Hushagsgymnasiet ska vara med i konditori-SM i april. Hon blir den yngste deltagaren.

Den 6-8 april åker Josefin Olsson till Göteborg för att tävla mot landets bästa ungdomar inom bageri-konditori.

Tävlingen är egentligen till för dem mellan 18 och 23 som hunnit börja i arbetslivet. Men i år har arrangörerna gjort ett undantag och tagit med Josefin Olsson -trots att hon fortfarande går på gymnasiet.

Därmed blir hon också yngst av de tolv SM-deltagarna.

-Det ska bli jättekul att vara med, säger hon.

Trots sin låga ålder har hon praktiserat en hel del. Bland annat tre veckor på Chokladfabriken i Stockholm, vilket inneburit värdefull erfarenhet.

I finalen ska hon visa vad hon går för, under tidspress. På fem timmar ska hon hinna med att göra flera brödsorter och tårtor. Allt kommer att granskas in i minsta detalj av en benhård jury.

Efter studenten vill Josefin Olsson bli konditor.

-Helst vill jag öppna eget. Jag tycker det här är kul för att jag får arbeta med händerna och använda fantasin.

Läraren Patrik Steen är väldigt stolt över sin duktiga elev.

-Hon har otrolig potential och är intresserad. Att vara intresserad är det viktigaste, säger han.

De två bästa i konditori-SM går vidare till EM i Luxemburg. Men att bara komma till första steget är enormt bra.

-Det är ett otroligt bra skyltfönster då varenda branschföreträdare är med, berättar Patrik Steen.

Senast skolan var representerad i konditori-SM var i slutet av 1990-talet, när Anna Arvidsson gick på skolan. Idag är hon med i kocklandslaget.

DIAMANT SALIHU

Mer läsning

Annons