Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holländare i massor till Säfsen

Annons

Säfsen Resort förväntar sig en succésommar i år. Redan nu har det inkommit massvis med bokningar från Holland - de står hittills för 55 procent av beläggningen.

Tyskarna har hittills bokat som i fjol, men Säfsen Resorts vd, Christer Rosén, väntar fler bokningar därifrån.

- Jag tror att Irakkriget har gjort att fler européer vill söka sig ut i vildmarken, på betryggande avstånd från världens oroligheter.

De senaste åren har Säfsen Resort prioriterat sommarturismen. En satsning som verkar ha fallit i god jord. Flera tidningar och magasin, bland annat från Holland har besökt semestermålet och gjort reportage. Detta är också en av anledningarna till att så många bokningar kommer från det hållet.

Svenskarna har hittills avvaktat med sina bokningar, men även här räknar Christer Rosén med en fler beställningar de kommande veckorna, eftersom de brukar vara lite senare än tyskar och holländare med att bestämma sig.

Totalt räknar Rosén med en beläggning på 85 procent. Förra sommaren var beläggningen 80 procent.

Christer Rosén menar att det framför allt är närheten som lockar turister till Säfsen. Trots att man har en tydlig vildmarksprofil, så ligger det på behörigt avstånd till Stockholm och Göteborg. Dessutom finns det goda möjligheter att göra dagsutflykter till andra attraktiva resmål i närmiljön, som till exempel Siljansbygden.

Säfsen erbjuder aktiviteter som kanotäventyr och vandringar.

I sommar ser man dessutom fram emot Säfsenveckan vecka 28 som kommer att avslutas med en spelning med Svenne Rubins.

HENRIK SJÖGREN

Mer läsning

Annons