Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holger Haglund

Annons

Lördagen den 23 oktober, den mörkaste höstdag för mig detta år, när jag läste tidningen och jag fick veta att Holger Haglund, Halvarsgårdarna, hade slutat sina dagar.

Det var omkring åren 1949-1950 som jag blev bekant med honom. Holger hade då börjat på Shellmacken som låg vid Formgrens hörna, på gamla genomfarten mellan Leksand Stockholm. Den kamratskapen har varat i alla dessa år, bland annat genom rekryttjänstgöringen på I 13 i Falun åren 1951-52.

En av höjdpunkterna på senare år var då vi, under fina sommardagar, satt ute på hans förstukvist och drack kaffe. Vi hade fina vyer: Solklinten och bergen däromkring. På gårdsplanen hade fåglarna fullt upp med att leta mat till sina ungar som väntade i bon både på och i Holgers byggnader på gårdstunet. Det är minnen som jag nog aldrig glömmer.

Holger var den lugnaste och snällaste person man kunde träffa. Han gjorde inte en människa förnär. Holger hade inte förmånen att få vara frisk, men jag hörde aldrig någon gång att han klagade.

Då han inte finns längre blir det konstigt att åka förbi hans gula hus, med den fina granhäcken. Vi får i alla fall trösta oss med att det är slut på hans lidande. Med dessa rader vill jag tacka Holger för alla dessa år och fin gemenskap.

Vila i frid!

BENGT NILSSON

Mer läsning

Annons