Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holfve blir nytt stationsbefäl i Rättvik

Annons

Jonas Holfve ersätter Stig Hallin som i den gamla polisorganisationen var tillförordnad närpolischef i Rättvik. Vid årsskiftet samordnades Rättviks närpolisområde - och Leksands - till Faluns närpolisområde, där Peter Carlsson basar.

- Jag blir alltså närpolischefens platschef som stationsbefäl i Rättvik. Jag har faktiskt inte arbetat mer än några enstaka pass i Rättvik. Det blir en mjukstart. Under tiden får jag sätta mig in i och inventera verksamheten, säger han.

Jonas Holfve är 47 år. De senaste tre åren har han tjänstgjort som biträdande utredningschef i Borlänge. 1990 kom han till Dalarna från Stockholm, där har jobbade som polis i 13 år.

- Jag har erfarenhet av yrkets olika sidor. Jag bor i Leksand och kommer alltså få närmare till jobbet, säger han.

I samband med tillträdandet står det klart att polisens lokaler i Rättvik ska krympas. I huset arbetar ett tiotal närpoliser som blir kvar i huset. Lokaliseringen av dagens tre poliser med länsövergripande uppdrag är ännu oklar. Samtidigt utreds framtiden för länets civilt anställda, en utredning som kan komma att påverka öppettiderna även i Rättvik.

- Klart är att vi ska försöka ha de öppettider vi mäktar med för att ge en bra service. I vilket fall som helst tror jag inte att allmänheten kommer märka någon försämring med den nya organisationen. man ska också komma ihåg att samordningen innebär att de samlade resurserna blir större, säger Jonas Holfve.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons