Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hökargallerian växer

Annons

Mats Henriksson på Alfs radio berättar om planerna.

- Vi kommer att flytta entrén så att den är mitt på byggnaden. Sedan kommer vi att sätta in ett till skyltfönster längst till höger mot Systemet. Skyltfönstrena ska tas ner till markhöjd så att man kan skylta längs hela fasaden.

Genom att flytta entrén görs plats för ytterligare en butik i lokalen som kommer att ha cirka 110 kvadratmeter till sitt förfogande. Än så länge är det inte bestämt vilka som kommer flytta in, men flera näringsidkare har visat sitt intresse. Om allt går enligt planerna kommer ombyggnationen vara färdig i augusti.

Ombyggnationen kommer att kosta cirka en halv miljon. I sådana här sammanhang är det relativt billigt och det beror på att Alfs radio och Elkedjan planerar att göra mycket av jobbet själva

Lite mer på sikt finns planer på att bygga ihop med Hjalmarssons Bostäder och göra en stor galleria ända bort till biografen Star. Det kommer att frigöra en yta på cirka 1200 kvadratmeter. Enligt ritningarna ska det finnas en entré in till gallerian även från Star-hållet.

Det är inte meningen att konkurrera med den nybyggda gallerian på Åsgatan. Istället samarbetar man med dess ägare Anders Goodholm för att centrum ska få en så stor spännvidd av butiker som möjligt.

Mats Henriksson hoppas på att få in lite mindre butiker när Hökargallerian står klar snarare än stora kedjor.

-Jag skulle gärna se ett utbud som inte finns i andra städer. De stora kedjorna har samma utbud överallt, förklarar han.

När den nya Hökargallerian kan stå klar är i nuläget osäkert.

STAFFAN WESTERLUND

Mer läsning

Annons