Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höjning av värmetaxa dröjer

Annons

Enligt tidigare planer skulle Falu energi och vattens styrelse i går fatta beslut om en höjning av fjärrvärmetaxan till halvårsskiftet. Höjningen var tänkt att ligga på minst tre procent, men det kunde också ha blivit fyra eller fem procent enligt uppgifter tidningen fick i slutet på mars.

Förutom detta diskuterades det inom bolaget om ytterligare en höjning i samma storleksordning till kommande årsskifte.

Men bolaget ändrade sig. Det blir ingen höjning till halvårsskiftet eller till årsskiftet. I stället tänker man nu slå ihop de båda planerade höjningarna och genomföra dem till den 1 oktober i stället.

Vilken nivå det då kan handla om går inte att säga för dagen. Men eftersom det är två planerade höjningar som görs samtidigt torde taxan öka ganska kraftigt.

- Jag vill följa tiden framåt och se hur utvecklingen var under första delen av det här året innan jag kan säga hur mycket vi skulle behöva höja med, säger bolagets vd Bengt Gustavsson.

Beslut om vilken nivå det blir tas vid styrelsesammanträdet nästa månad.

Kopparstaden blev tämligen överraskad av att Falu energi och vatten skjutit upp beslutet om taxehöjning.

Kopparstaden har sitt styrelsesammanträde på tisdag nästa vecka och hade då tänkt fatta beslut om en hyreshöjning för att kompensera sig för den höjning av fjärrvärmetaxan man trodde skulle ske den 1 juli.

Nu måste ett beslut om hyreshöjningar också vänta.

- Vi vet ju inte hur stor höjning Falu energi och vatten nu tänker besluta om. Och har vi inga nivåer att diskutera kring så kan vi inte för dagen säga hur vi gör med hyreshöjningarna, säger vd-assistenten Elke Herbst.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons