Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höj studiebidraget!

Annons

Jag tycker att studiebidraget är alldeles för lågt. 950 kronor räcker inte för oss ungdomar. Om man ska köpa ett par byxor kostar de runt 700-1300 kronor, och då finns det inte några pengar kvar till fritiden.

Visst det finns 100-200 kronor kvar men det kommer alltid extra utgifter. Och sedan så vill man spara lite till nästa månad, men det går inte för alla priser bara höjs. När man ska köpa ett par långkalsonger så kostar bara de 100 kronor. Det är rena rånet! Om man nu höjer alla priser i affärerna varför höjer man då inte studiebidraget?

Jag jobbar så jag klarar mig, men det är inte så lätt att hitta ett jobb. Det var rena turen att jag fick ett. Men det är inte heller så himla kul att jobba det tar så mycket av ens tid. Först ska man gå i skolan sedan åker man till jobbet sedan åker man hem och pluggar och då finns det inte mycket tid över för kompisar Som plus i kanten måste man träna.

Och alla dessa saker kostar pengar. För att komma till skolan och jobbet måste man åka buss och det kostar 220 kronor i månaden. Träningsutgifter tillkommer. Ett gymkort kostar runt 1500-2000 kronor per halvår.

Så höj vårt studiebidrag så vi kan få det lättare att leva!

ARG

Mer läsning

Annons