Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höhandlare inför rätta

Annons

Rättegången har ställts in tre gånger. I går kunde förhandlingarna äntligen hållas mot den 53-åriga höhandlaren. Han har åtalats för flera brott. Bland annat bedrägeri, misshandel och containerstölder.

Tidigare försök att inleda tingsrättsförhandlingar mot den 53-åriga höhandlaren har misslyckats. Rättegång efter rättegång har fått ställas in på grund av att mannen inte inställt sig.

Den 53-årige mannen är misstänkt för flera brott. Han har åtalats vid Falu tingsrätt för bedrägeri, misshandel och flera containerstölder.

Bedrägerierna handlar om höaffärer 1997.

Höhandlaren anklagas för att systematiskt ha lurat ett antal kvinnor. Rena sol och vårhistorier, enligt kvinnornas vittnesmål.

53-åringen har kontrat med att vända på steken och istället stämma kvinnorna. Totalt 2,5 miljoner kronor vill han ha av dem. Detta då han anser att han utsatts för falsk angivelse, urkundsförfalskning, förtal, ofredande, olaga frihetsberövande och kränkning.

Vilken av de olika berättelserna tingsrätten väljer att tro på återstår att se. Höhandlaren har tidigare suttit i fängelse för bland annat grovt skadebedrägeri, bokföringsbrott, mened och osann partsinlaga.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons