Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högtryck på årets bandyfest

Annons

3 060 personer kom för att se matchen som blivit en riktig jultradition. När det i år var Faluns tur att stå värd för sammandrabbningen var de flesta klädda i blågult, men visst fanns det även ett gäng i vitt och svart, som är Sandvikens färger.

-Det blir 8-2 till Sandviken, tippade Leif Jonsson, som åkt med en av de tre specialchartrade bussarna från grannlänet.

Han missar inte gärna en bandymatch, och särskilt inte den på annandagen.

-Det är en speciell stämning, säger han och sluter upp med bortaklackens "Saaandviken! Hej!", för att överrösta dem som skanderar på andra sidan.

Där står de blågula, som uppmanar alla som älskar Falun att klappa nu (klapp-klapp). En som verkligen älskar Falu BS är Linda Frelin, som varit trogen supporter i drygt 20 år, och som även fått med sig sambon Tony Westling de senaste åren.

-Jag har sett Falun spela sedan jag var liten. Och annandagen är ju en bandytradition, säger Linda.

Tony tycker att det är folkligt och trevligt och tror på 3-2 till Falun. Han får nästan rätt. I alla fall ett tag.

Vid isens kortända står Anders Bergström, chef för de nordiska grenarna på svenska skidförbundet. Han har fullt upp med sina sporter och hinner normalt inte följa bandyn så väl. Men nu är det andra gången han går på annandagsbandy.

-Det är kul att vara här eftersom man träffar så mycket folk som man sällan ser annars, säger Anders Bergström med tre-och-ett-halvt-åriga sonen Nils, som iskallt tippar på att ingen vinner.

KARIN WALL...N

Mer läsning

Annons