Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högtidligt under helgen

Annons

Vid lördagens minnesgudstjänst i Säters kyrka tändes 64 ljus, ett för var och en av de församlingsbor som begravts sedan förra allhelgonahelgen.
Cirka 150 personer besökte gudstjänsten där kyrkvärden Kurt Fosselius hälsade välkommen. Birger Sjungargård predikade och Ingeborg Björnbom var organist. Hon spelade bland annat Tröstevisa av Benny Andersson.
På eftermiddagen var det kaffeservering i gamla gravkapellet på kyrkogården dit många kom för att tända ljus på gravarna. Cirka 200 personer tog tillfället att bjudas på kaffe av Ingela Claesson och Ing-Marie Blomqvist, den sistnämnda också den som tagit initiativet till att ha kaffeservering i gamla gravkapellet på alla helgons dag.
Det var för övrigt 100 års-jubileum i år för kapellet.
I nya gravkapellet hölls en minnesandakt där Birger Sjungargård läste en betraktelse. Ingeborg Björnbom spelade som inledning Gammal fäbodpsalm av Oskar Lindberg och som avslutning Tröstevisa av Benny Andersson.
Säters manskör sjöng fyra sånger och andakten avslutades med att Sjungargård sjöng Karlfledts bön, Snabbt jaga stormen våra år. Sjungargård har även gjort textapplikation och anpassat den till en Älvdalsmelodi från 1910.

Mer läsning

Annons