Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högstadier i förändring?

Annons

Högstadiestrukturen ska ses över i kommunen. Under ett möte inom barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott beslutades att kostnader och konsekvenser för tre olika alternativ ska undersökas. Ett gäller att slå ihop skolorna så att det bara blir ett högstadium kvar i Gagnefs kommun. Ett annat alternativ är att nuvarande två högstadier i Djurås och Mockfjärd bibehålls. Det tredje alternativet är att båda skolorna blir kvar men under en enda förvaltning.

Val på

högstadiet

MOCKFJÄRD. På tisdagen fick eleverna på Mockfjärdsskolan gå till urnorna när det arrangerades skolval. Av de 192 röstberättigade på skolan deltog 173. Rösterna fördelades enligt följande: c: 44, vp: 31, m: 27, fp: 22, s: 13, mp: 12, kd: 5, sd: 1. 17 röster var blanka och en ogiltig.

Valdagen hade föregåtts av en halv temadag där företrädare för de partier som sitter i Riksdagen medverkade.

Nypremiär

för närradion

GAGNEF. Radio Gagnef har nypremiär i dag, fredag. Frekvenserna är 105,9 och 107,7 megahertz och där kan hugade i kväll 20-00 avnjuta "De´ ska va´ gamla låtar" med Per Nordkvist. Hinden. Under lördagen vankas först andlig musik 12.00-14.00 medan Mo-Kalle regerar etern 14.00-16.00 med sitt gammeltjo.

Det blir tre master

BJÖRBO/FLODA. Faluföretaget Aktelo AB har fått tillstånd att sätta upp tre radiomaster med två teknikbodar vardera till gagn för mobiltelefon-nätet. Ursprungligen avsåg deras bygglovsansökan uppförandet av nio master men det visade sig att befolkningstätheten var för låg. Masterna byggs nu vid Lövsjön, i Floda och Mossel.

Mer läsning

Annons